Bezlepkové alternativy | part 1

10/06/2019

Za tu dobu, co mám celiakii se postupně objevuje v obchodech čím dál tím víc bezlepkových alternativ pro lepkové produkty. Jasně, chuťově tam jde poznat rozdíl, někdy větší, někdy menší, ale myslím, že každý celiak s nadšením přivítá každou bezlepkovou náhražku jeho oblíbeného lepkového produktu.

Tak například sušenka Mila, kterou jsem dříve měla moc ráda. Dá se sehnat skvělá bezlepková alternativa od značky Celi hope, mají ji skoro v každém obchodě (Globus, Billa, Lidl, Albert...) a je fakt skvělá! Značka Celi hope také vyrábí sušenky podobné lepkovým tatrankám.

Pokuď jste dříve rádi mlsali polštářky plněné čokoládovým nebo vanilkovým krémem, tak i ty se dají sehnat v bezlepkové verzi od značky Dexi (výrobce Poex). K sehnání jsou také skoro všude (Lidl, Globus, Kaufland...). 

No a kdo by nemiloval "Esíčka". Naštěstí i ty už můžou i celiaci. Bezlepkové sušenky se skořicí a kakaem značky Glutaline seženete v Globusu, v Tescu nebo v Albertu a chutnají vážně podobně těm lepkovým. 

Koukněte na můj instagram @zivotbezlepku na IGTV, kde najdete dvě videa, kde dávám Fandovi ochutnat bezlepkové alternativy lepkových produktů a on porovnává, jak moc se liší. Je to celkem sranda, tak se mrkněte. :-) Třeba objevíte nějaké produkty, které ještě neznáte. Udělali jsme z toho takový seriál, který jsem nazvala "LEPEK NEBO BEZLEPEK" :-) 


Věděli jste o všech těchto alternativách? Máte nějaké další tipy? :-)

You Might Also Like

0 komentářů

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *