Bezlepkové kynuté koláče | #BezLepkuPokusOmyl
1/22/2020Na instagramu jsem se rozepsala o mém vztahu k pečení a o tom, jak se změnil za poslední týden.
Já, antitalent, který dokáže zkazit i jednoduchou bábovku a moje (možná) nová vášeň - pečení.
Vím, že ze dne na den se ze mě nestane super kuchta buchta. Ale chtěla bych s vámi sdílet tuhle mojí cestu, jak se "učím" péct a pracovně jsem to pracovně nazvala jako #BezLepkuPokusOmyl. Nemůžu říct, že vám budu dávat recepty, ale můžu s vámi sdílet moje pokusy o upečení něčeho dobrého a při té příležitosti se od vás třeba i něco naučit. Protože žádný učený z nebe nespadl. A jestli je na tom někdo stejně jako já, tak by tohle mohla být motivace, protože když to budu zvládat já, tak každý. :-D A jestli tohle čte nějaký zkušený pekař nebo pekařka, tak prosím, podělte se se mnou o vaše rady, tipy, triky a zkušenosti. Klidně u článků tady na blogu a nebo na mém instagramu. Budu vám moc vděčná. :-) A teď už k mému prvnímu receptu pokusu o recept.
Dostala jsem chuť upéct kynuté koláče. Kynuté těsto je samo o sobě věda a ještě k tomu to bezlepkové. Ale mám ráda výzvy!
Recept jsem našla na internetu a detailní postup kvásku a pečení kynutého těsta jsem googlila na několika různých webových stránkách. :-D Ale už dopředu vám můžu prozradit, že to nebyla zase taková tragédie, jak jsem čekala. :-)
Co jsem použila?
Na těsto:
- 300 g bezlepkové mouky (já použila Schär Mix it Universal)
- 45 g moučkového cukru
- 50 ml oleje
- 1 vajíčko
- špetka soli
- 100 ml mléka
- 10 g droždí
- 250 g tvarohu
- 1 vajíčko
- lžička vanilkového cukru
- rozinky
- povidla
- drobenka (10 g bezlepkové mouky, 10 g cukru a 10 g másla)
Když mi těsto přišlo celkem v pohodě, dala jsem ho do tepla kynout a po hodině se nepohnulo skoro vůbec. Ale nechtěla jsem vyhodit druhé těsto, tak jsem z toho začala tvarovat koláče.
0 komentářů