BEZLEPKOVÉ KOBLIHY A BAVORSKÉ VDOLKY | #BEZLEPKUPOKUSOMYL
2/03/2020
Co jsem použila?
- 500 g bezlepkové mouky
- 300 ml mléka
- 2 lžíce moučkového cukru
- 42 g droždí
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- špetka soli
- marmeláda
- povidla
- tvaroh
Jak jsem postupovala?
Nejprve jsem udělala kvásek - smíchala jsem vlažné mléko s cukrem a droždím a nechala jsem ho vzejít (ano, na rozdíl od minulých pokusů už vím, jak se kvásek dělá :-).
Pak jsem smíchala mouku, olej, vajíčko, špetku soli a kvásek.
Vypracovala jsem těsto a nechala ho hodinu kynout v teple.
Pak jsem z něj začala tvořit koblížky a vdolečky, které jsem pak osmažila dozlatova.
Ještě bych se s vámi chtěla podělit o skvělý tip, jak koblihy vytvarovat. Já jsem třeba vždycky přemýšlela, jak to dělají, že uvnitř mají tu marmeládu, když nikde není žádná díra?! :-D Našla jsem na internetu skvělý tip na tvarování hrnečkem. Do vyváleného těsta uděláme větším hrnečkem dvě kolečka, na jedno z nich dáme marmeládu, přiklopíme a menším hrnečkem vykrojíme koblížek - krásně se to spojí k sobě, můžete ho ještě trošku dovytvarovat, ale skoro to nebylo potřeba. #backinglifehack nemáte za co :-D
Jinak vdolečky jsem udělala tak, že jsem udělala kuličku, kterou jsem pak rozplácla - omlouvám se opět za můj profesionální popis - kuchařku asi nikdy nenapíšu, já vím :-D
Jinak vdolečky jsem udělala tak, že jsem udělala kuličku, kterou jsem pak rozplácla - omlouvám se opět za můj profesionální popis - kuchařku asi nikdy nenapíšu, já vím :-D
1 komentářů
A jakou mouku jste použila?
OdpovědětVymazat