BEZLEPKOVÉ KOBLIHY A BAVORSKÉ VDOLKY | #BEZLEPKUPOKUSOMYL

2/03/2020

První recept z rubriky #BEZLEPKUPOKUSOMYL byly koláče z kynutého těsta. Nedalo mi to a chtěla jsem vyzkoušet něco dalšího kynutého. A protože jsem vždycky milovala kupovat si v pekařství u naší základky koblihy s marmeládou a kynuté vdolečky, tak jsem se rozhodla je zkusit v bezlepkové variantě. A nedopadlo to vůbec špatně. Když jsem sdílela fotky svých výtvorů na facebook a instagram, tak jste mi psali, že chcete recept, tak to mě hodně potěšilo. Tak tady ho máte :-)



Co jsem použila?
  • 500 g bezlepkové mouky
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 42 g droždí
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • marmeláda
  • povidla
  • tvaroh

Jak jsem postupovala?
Nejprve jsem udělala kvásek - smíchala jsem vlažné mléko s cukrem a droždím a nechala jsem ho vzejít (ano, na rozdíl od minulých pokusů už vím, jak se kvásek dělá :-).
Pak jsem smíchala mouku, olej, vajíčko, špetku soli a kvásek.
Vypracovala jsem těsto a nechala ho hodinu kynout v teple.
Pak jsem z něj začala tvořit koblížky a vdolečky, které jsem pak osmažila dozlatova.




Ještě bych se s vámi chtěla podělit o skvělý tip, jak koblihy vytvarovat. Já jsem třeba vždycky přemýšlela, jak to dělají, že uvnitř mají tu marmeládu, když nikde není žádná díra?! :-D Našla jsem na internetu skvělý tip na tvarování hrnečkem. Do vyváleného těsta uděláme větším hrnečkem dvě kolečka, na jedno z nich dáme marmeládu, přiklopíme a menším hrnečkem vykrojíme koblížek - krásně se to spojí k sobě, můžete ho ještě trošku dovytvarovat, ale skoro to nebylo potřeba. #backinglifehack nemáte za co :-D

Jinak vdolečky jsem udělala tak, že jsem udělala kuličku, kterou jsem pak rozplácla - omlouvám se opět za můj profesionální popis - kuchařku asi nikdy nenapíšu, já vím :-D



Budu moc ráda, když zkusíte vdolečky nebo koblížky podle mého receptu a pošlete mi fotku, jak se vám to povedlo a jak vám chutnalo! :-)

You Might Also Like

1 komentářů

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *