UPDATE: Bezlepkové churros #BEZLEPKUPOKUSOMYL

4/03/2020

Churros jsem nikdy v životě neměla - ani lepkové, ani bezlepkové... Vždycky jsem si jenom představovala, jak asi chutnají. 

Na stránkách Labety jsem si našla recept a rozhodla jsem se, že je vyzkouším. 
Bohužel nastalo několik problémků, ale tahle rubrika se jmenuje #BEZLEPKUPOKUSOMYL, takže i pro chyby a problémy je tu místo. :-) První nepříjemnost byla, že nemám zdobící sáček, takže moje churros nabudou mít ten klasický vroubkovaný tvar. To by ještě tolik nevadilo. Těsto jsem tedy dala do sáčku z Ikea, do kterého jsem vystřihla dírku. Bohužel jsem ji ale vystřihla moc velkou a nedošlo mi, že těsto v rozpáleném oleji ještě zvětší svůj objem. Výsledné churros tedy nevypadají tak, jak by měli, ale chuťově byly exkluzivní. Teda alespoň chutnaly tak, jak jsem si vždy představovala, že mají chutnat. :-)


  • Já si plánuju brzo dát reparát a udělat si je znovu. Jednak proto, že bych chtěla udělat tvarově hezčí, ale hlavně proto, že mi tak moc chutnaly, že se těším, až si je dám zase. 
Vy se zkuste poučit z mých chybiček a zkuste to lépe. Není to tak těžké, jak jsem se toho bála. 

Postup a celý recept najdete přímo na stránkách Labety - https://www.labeta.cz/recept/bezlepkove_churros.


UPDATE: Tak je tu reparát a musím říct, že jsem víc než spokojená! :-) Na podruhé jsem vyzkoušela recept od Josefa Maršálka na stránkách Globusu: https://www.globus.cz/liberec/novinky-tipy-a-recepty/recepty.html/328_16969-churros-s-cokoladovou-omackou-s-cerstvou-matou.
Jen jsem klasickou hladkou mouku vyměnila za bezlepkovou Jizerku. A ještě jsem  jednu půlku churrosek obalila v cukru krystal (jak bylo v receptu), ale druhou část jsem obalila ve skořicovém - to je za mě lepší a chutnější. :-)



Tvarově se mi povedli mnohem lépe než minule, protože jsem konečně našla sáček na zdobení, co mi vyhovuje - jednorázový (bohužel, vím, že to není moc eko, ale pořád hledám stejně dobrou náhradu) a kovové nástavce - na instagram o tom budu dávat více informací.

Pokud se rozhodnete, že churros budete dělat, tak mi určitě pošlete fotku, jak se vám povedly a napište mi, který recept jste vyzkoušeli.


You Might Also Like

0 komentářů

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *