BEZLEPKOVÉ LANGOŠE
5/13/2020Včera jsme si s Fandou k večeři udělali bezlepkové langoše. Fanda mě od té doby pořád uhání, jestli už jsem sepsala na blog recept, že z langošů teď bude nový hit, stejně jako rohlíky. Na instagram jsem přidala fotku a zeptala jsem se, jestli byste o recept měli zájem a byla jsem moc potěšená, kolik mi přišlo komentářů a žádostí o recept. Tak tady tedy je, není to nic složitého, já bych nic složitého ani nezvládla :-) Doufám, že se vám povedou tak, jako nám a že si pochutnáte!
Budeme potřebovat:
- polovinu kostky čerstvého droždí nebo celý balíček sušeného
- 200 ml mléka
- 250 g bezlepkové Jizerky
- půl lžičky soli
- půl lžičky cukru
- olej na smažení
- česnek
- strouhaný sýr
- kečup
VSUVKA: Fanda měl na starost smažení a mám vám napsat, že aby se langoš nenafouknul uprostřed, tak obracečkou trochu přitlačujte střed. Okraje prak krásně vyběhnou a langoš bude vypadat tak, jak by měl! :-)
2 komentářů
Zdravím, kamarádka má příští týden narozeniny a já bych jí ráda udělala dobrou večeři. Trpí ale bezlepkovou dietou, takže jen tak něco sníst nemůže. A tak jsem se rozhodla pro tyhle langoše. Věřím, že langoše budou výborné a budou chutnat jako ty s lepkem. Dobré jídlo a hezký dárek určitě udělá radost.
OdpovědětVymazatBezlepkové langoše jsou skvělým nápadem pro všechny, kdo hledají chutnou alternativu klasiky. Pokud chcete těmto langošům dodat trochu ostřejší šmrnc, zkuste chilli sadu. Pikantní koření se perfektně hodí do česnekového dipu nebo přímo na langoše, kde zvýrazní jejich chuť. Ideální volba pro ty, kteří rádi experimentují s tradičními recepty a nebojí se odvážnějších chutí.
OdpovědětVymazat