Bezlepkový Kinder mléčný řez
5/17/2020Mléko, med a piškoty. Já jsem Kinder mléčný řez vždycky milovala a bylo mi moc líto, že kvůli celiakii už si ho nikdy nebudu moci dát. Nedávno ale ségra zkoušela péct domácí Kinder mléčný řez, moc se jí povedl a tak mi doporučila, zkusit ho udělat v bezlepkové variantě. Tak jsem se do toho pustila, nahradila lepkovou hladkou mouku bezlepkovou Jizerkou a výsledek byl fantastický!
Co budete potřebovat?
Korpus:
3 vejce
125 g Jizerky
40 g kakaa
125 ml smetany ke šlehání
125 g cukru
5 g kypřícího prášku
Krém:
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
70 g medu
50 g moučkového cukru
Postup:
Nejprve uděláme korpus. Do misky rozklepneme vajíčka, k nim přidáme cukru a mixérem rozšleháme. K tomu přidáme smetanu ke šlehání a opět rozšleháme.
Do druhé misky dáme mouku, kakao a kypřící prášek. Vše promícháme a přidáme ke směsi vajec, poté metličkou mícháme, dokud se vše nespojí.
Smět nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a důkladně rovnoměrně rozetřeme. Pečeme cca 10-15 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Mezi tím si připravíme krém. Do misky dáme mascarpone s medem a důkladně rozmixujeme. Ze smetany ke šlehání vyšleháme šlehačku, ke které před ušleháním přidáme moučkový cukr. Hotovou šlehačku opatrně vmícháme do mascarpone.
Po upečení korpus rozdělíme na dva stejné díly a na spodní část rovnoměrně rozetřeme připravený krém.Poté přiklopíme vrchní částí a trochu přimáčkneme. Necháme vychladit v lednici minimálně 2 hodiny.
Musím říct, že jsem byla strašně překvapená, že výsledek vypadal i chutnal opravdu skoro jako originál! :-)
Vyzkoušejte a nezapomeňte mi napsat a poslat fotku, jak se vám to povedlo. :-)
0 komentářů